Εκπαίδευση Σαολίν Κουνγκ Φου στην Κίνα 2012

Αυγ 29

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε και το φετινό εκπαιδευτικό οδοιπορικό στην Κίνα που συνδιοργάνωσαν η "Πηγή του Νεαρού Δάσους" Σεπολίων και Κορίνθου με την πολύτιμη βέβαια βοήθεια του δασκάλου Σι Μιάο Τζιέ, κομίζοντας μαζί του σπουδαία γεγονότα για τις σχολές μας και μοναδικές εμπειρίες για τους συμμετέχοντες μαθητές.

Το ταξίδι για τους μαθητές άρχισε με την παραμονή στο μοναστήρι Φα Ουάνγκ 法王寺 για μια εβδομάδα όπου εκπαιδεύτηκαν με τον παραδοσιακό τρόπο, εσώκλειστοι μέσα στην μονή. Διδάχτηκαν τις 5 Μιμήσεις και 8 Μέθοδους 五形八法拳 (ή Οκτώ μετατοπίσεις των Πέντε Ζώων, δείτε βίντεο) και εμβάθυναν σε ασκήσεις βελτίωσης τεχνικής και δύναμης.

Μετά τον υπέροχο αέρα του βουνού Σουνγκ 嵩山 η εκπαίδευση συνεχίστηκε για μια εβδομάδα στο θρυλικό μοναστήρι, τον ναό Σάολιν 少林寺. Εκεί έγινε και μια σημαντική συνάντηση με τον ηγούμενο του ναού Σι Γιούνγκ Σιν 释永信 (Shi Yong Xin). Μια συνάντηση ιστορικής σημασίας γιατί η "Πηγή του Νεαρού Δάσους" είναι η πρώτη ελληνική ομάδα Σαολίν Γου Κουνγκ που επισκέπτεται τον ναό Σαολίν, εκπαιδεύεται μέσα στον ναό και συναντά τον ίδιο τον ηγούμενο.

Κατά την διάρκεια της εκπαιδευτικής εβδομάδας, οι μαθητές διδάχτηκαν μέσα στον ναό την παραδοσιακή μορφή των 18 χέριών "Λούο Χαν" 罗汉十八手. Η συνάντηση με τον ηγούμενο έγινε την Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012, 8:00 το πρωί, μία μέρα πριν το πέρας της διαμονής, μέσα στην γαλήνια ατμόσφαιρά του προαυλίου χώρου του ναού. Οι μαθητές έκαναν παρουσίαση της διδασκαλίας τους μπροστά στον ηγούμενο ενώ ακολούθησε σύντομη συνομιλία μεταξύ των δασκάλων και του ηγούμενου. Κατόπιν ο ηγούμενος αφού συνεγχάρει τη ελληνική ομάδα, ενδιαφέρθηκε για την συνέχιση της επαφής της "Πηγής του Νεαρού Δάσους" ανανεώνοντας το ραντεβού μαζί της σύντομα όπου αντιπροσωπία της σχολής θα συναντήσει πάλι τον ηγούμενο στα πλαίσια ενός ευρωπαϊκού φεστιβάλ που γίνεται στο Βερολίνο. Οι ίδιοι οι δάσκαλοι επίσης είχαν κατ ιδίαν εκπαίδευση από τον αρχιεκπαιδευτή και υπεύθυνο της ομάδας επίδειξης του ναού Σαολίν, Σι Γιάν Σουάν 释延炫 που δήλωσε ιδιαίτερα ενθουσιασμένος με το επίπεδο διδασκαλίας στην Ελλάδα εκφράζοντας την επιθυμία του να έρθει κάποτε στην χώρα μας.
Κατά την διάρκεια της διαμονής των μαθητών στον ναό έγινε περίπατος στο μονοπάτι για το μοναστήρι Σαν Χουάν Τζάι μέσα από το επιβλητικό τοπίο του βουνού Σουνγκ, ανάβαση στην σπηλιά του Ντα Μο, περιήγηση στο γυναικείο μοναστήρι Γιόνγκ Τάι Σι 永泰寺 καθώς και επίσκεψη στο κοιμητήριο των αρχαίων δασκάλων, Τα Λιν 塔林


Οι δάσκαλοι της "Πηγής του Νεαρού Δάσους" είχαν επίσης συνάντηση με τον διδάσκαλο Σι Χανγκ Τζουίν 释恒君 που εκτός από τις σχετικές οδηγίες για την πορεία που πρέπει να ακολουθήσουν οι σχολές, περιελάμβανε και την γνωριμία του με το νέο εκπαιδευτικό δυναμικό της νεοσύστατης "Πηγής του Νεαρού Δάσους" Ηρακλείου, Ανδρέα Τσελεπή και Δημήτρη Κιτσώνη.

Ακόμα επισκέφθηκαν την σχολή του διάσημου δασκάλου Σι Ντε Τσενγκ 释德成 για να γνωρίσουν από κοντά τον ίδιο καθώς και τις εγκαταστάσεις τις σχολής. Ο δάσκαλος Σι Ντε Τσενγκ έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για την διάδοση του Σαολίν στην χώρα μας και χαιρέτησε με εγκαρδιότητα την προσπάθεια των Ελλήνων δασκάλων.

Ο Ανδρέας Τσελεπής, ακολούθησε τους δυο δασκάλους, Χρήστο Παναγόπουλο και Ιωάννη Κοκοτίνη στο χωριό Τσεν Τζια Γκου που έλαβε εκπαίδευση κατευθείαν από τον δάσκαλο Ουάνγκ Τζαν Γκουό 王战国 (Wang Zhan Guo) στο σπίτι του όπου όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος δέχτηκε με μεγάλη χαρά να διδάξει τους Έλληνες δασκάλους την τέχνη του Τσεν Τάι Τσι Τσουάν.

Το ταξίδι δεν είχε κερδοσκοπικό χαρακτήρα και η αποστολή άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις σε όλους. Προσβλέπουμε σε ένα μελλοντικό ταξίδι να έχουν και άλλοι ενδιαφερόμενοι την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το λίκνο των πολεμικών τεχνών που λέγεται ναός Σαολίν.
 
Η "Πηγή του Νεαρού Δάσους" έξω από τον ναό
Εκπαίδευση μέσα στο ναό Σαολίν
Συνάντηση του ηγουμένου με την Ελληνική αποστολή
Παρουσίαση μπροστά στον ηγούμενο Σι Γιον Σιν
Συνομιλία με τον ηγούμενο
Στο μονοπάτι για το μοναστήρι Σαν Χουάν Τζάι
Διαδρομή στο επιβλητικό Σονγκ Σαν
Άποψη του ναού Σαολίν και του Τα Λιν από ψηλά
Παραδοσιακή κατάβαση από την σπηλιά του Ντα Μο...
Στο μοναστήρι Σαν Χαν Τζάι
Με τον εκπαιδευτή στο μοναστήρι Φα Ουάνγκ
Εκπαίδευση στο Φα Ουάνγκ
"Γου Σιν Μπα Φα"
Ελεύθερος χρόνος στο μοναστήρι...
Η καθημερινότητα στο μοναστήρι...
Στο χωρίο Τσεν Τζια Γκου
Με τον δάσκαλο του Τσεν Τάι Τσι Ουάνγκ Τζαν Γκουό
Στο μουσείο του Τάι Τσι στο χωριό Τσεν Τζιά Γκου
"Χέρια που σπρώχνουν"
Στην πλατεία του μουσείου Τάι Τσι

Γιουλη
Γιουλη
Η επαφη με αυτη την τεχνη ειναι ενα ταξιδι απο μονη της. Αν κανεις εχει την ευκαιρια να παει κ στην γενετειρα της ειναι ευλογια.
Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου 2012
Κέλλη
Κέλλη
Αυτή η τέχνη είναι συναρπαστική , μα και ταυτόχρονα πολύ ενδιαφέρουσα !!! Μπράβο σε όσους έχουν το κουράγιο και τη δοκιμάζουν !!!
Σάββατο, 23 Νοεμβρίου 2013
Αποστείλτε ένα σχόλιο

:
 

: (προαιρετικό)


: (προαιρετικό)


:
 
 
Αν σας άρεσε αυτή η σελίδα, μοιραστείτε την!

Βρήκατε ενδιαφέρον στην ιστοσελίδα μας;
Μοιραστείτε την με τους φίλους σας με τους τρόπους που βρίσκονται αριστερά (πλευρικά) της σελίδας.

Εδώ πιθανόν να βρείτε κάποιες απαντήσεις στα πρώτα ερωτήματά σας σχετικά με την άσκηση του
Σαολίν Κουνγκ Φου.

Πριν επικοινωνήσετε μαζί μας δείτε τις απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις που γίνονται.

Περισσότερα

Αν έχετε επιπλέον απορίες, οι εξειδικευμένοι δάσκαλοι των σχολών μας είναι διαθέσιμοι να απαντήσουν στις ερωτήσεις σας

Διευθύνσεις & τηλέφωνα σχολών