"Πραγματεία καθαρισμού μυελού/εγκεφάλου" Σι Σούι Τζινγκ 洗髓经 (Xǐ Suǐ Jīng)

Σι Σούι Τζινγκ 洗髓经 (Xǐ Suǐ Jīng) "Πραγματεία για τον καθαρισμό μυελού/εγκεφάλου" - άσκηση του Τσι Κουνγκ 气功 (Qi Gong) που είναι ειδική στο να οδηγήσει το "Τσι" - την βιοενέργεια - στον μυελό των οστών για να τον καθαρίσει, ή στον εγκέφαλο για να ενδυναμώσει το πνεύμα, με στόχο την εσωτερική ολοκλήρωση. Γι Τζιν Τζινγκ 易筋经 (Yì Jīn Jīng) "Πραγματεία αλλαγής μυών/τενόντων" - Ενίσχυση φυσικού σώματος μέσω της αναζωογόνησης του τενοντομυϊκού συστήματος. Τα δύο αυτά κλασικά διαχρονικά βιβλία του θρυλικού Μπόντι Ντάρμα ή Τα Μο 达摩 (Da Mo), έχουν θεωρηθεί το κλειδί για τον διαφωτισμό και την διατήρηση της νεότητας.
 
Το Σι Σούι Τζινγκ, είναι μία από τις πιο ευλαβικές εσωτερικές πρακτικές Γου Κουνγκ (Wu Gong) του μοναστηριού Σαολίν. Η εξάσκηση του Σι Σούι Τζινγκ καθαρίζει και εξαγνίζει όχι μόνο το σώμα αλλά και το μυαλό, μέσω της διατήρησης του ελέγχου και της βελτίωσης της εσωτερικής ενέργειας του σώματος, του αίματος, των υγρών και των θρεπτικών ουσιών.
 
Το Σι Σούι Τζινγκ δίδαξε τους μοναχούς Σαολίν πώς να χρησιμοποιούν την εσωτερική ενέργεια του σώματος για να καθαρίσουν τον μυελό των οστών και να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό τους σύστημα, καθώς και πώς να θρέψουν και να δραστηριοποιήσουν το μυαλό. Επειδή το Σι Σούι Τζινγκ ήταν δύσκολο να κατανοηθεί και να εξασκηθεί, διδάχθηκε μυστικά σε πολύ λίγους μαθητές από κάθε γενιά μοναχών Σαολίν.

Η εξάσκηση αυτής της τεχνικής όχι μόνο ενισχύει τους μύες, τους συνδέσμους και τα οστά, αλλά καθαρίζει και τον μυελό τους, (όπου και η προέλευση του ονόματός του).
Ασκεί πραγματική επίδραση στην πρόληψη και την βελτίωση χρόνιων ασθενειών όπως η κατάθλιψη, οξεία ή χρόνια γαστρίτιδα, ασθένεια του αναπνευστικού ή αγγειοκαρδιακού συστήματος, νεφρική ανεπάρκεια, σπονδυλοπάθεια, αρθρίτιδα, αδυναμία κ.ά. Προτείνεται να εξασκείται αφού έχει αφομοιωθεί το Γι Τζιν Τζινγκ.
 
Αν σας άρεσε αυτή η σελίδα, μοιραστείτε την!

Βρήκατε ενδιαφέρον στην ιστοσελίδα μας;
Μοιραστείτε την με τους φίλους σας με τους τρόπους που βρίσκονται αριστερά (πλευρικά) της σελίδας.

Εδώ πιθανόν να βρείτε κάποιες απαντήσεις στα πρώτα ερωτήματά σας σχετικά με την άσκηση του
Σαολίν Κουνγκ Φου.

Πριν επικοινωνήσετε μαζί μας δείτε τις απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις που γίνονται.

Περισσότερα

Αν έχετε επιπλέον απορίες, οι εξειδικευμένοι δάσκαλοι των σχολών μας είναι διαθέσιμοι να απαντήσουν στις ερωτήσεις σας

Διευθύνσεις & τηλέφωνα σχολών